top of page

DOSRIGHT Vernevelkoeling

Deze revolutionaire stalkoeling van DOSRIGHT verkoelt dieren in stallen met maar liefst 5 graden tijdens hitte. Het stalkoelingssysteem van DOSRIGHT is speciaal ontworpen om kippen, runderen of varkens koel te kunnen houden tijdens warmte en droogte. De vernevelingskoeling is het meest doeltreffend in de zomer, wanneer het warm en droog weer is. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer vocht er in deze lucht kan worden opgelost en hoe meer de lucht kan worden afgekoeld. Dus hoe heter het is, hoe beter de vernevelingskoeling werkt. Dit adiabatische koelsysteem, waarbij de pompcapaciteit en aantal nozzles op elkaar zijn afgestemd, koop je kant en klaar en kun je eenvoudig zelf (laten) installeren. Daarnaast is het systeem zeer simpel te bedienen met de apps FOGX en Meteobot. Het pakket dat het best bij uw wensen past, hangt af van de grootte van de stal. Bel ons gerust voor advies.

stalkoeling-ventilator1-1024x948.jpg

Hoe werkt vernevelkoeling?

koeling.png

Dit stalkoelsysteem bestaat voornamelijk uit buizen van zwart nylon, messing koppelstukken en hoogwaardige roestvrijstalen nozzles. Deze nozzles zorgen voor de fijne mist die de dieren koel houdt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mooi natuurkundig verschijnsel; namelijk adiabatische koeling. Door de zeer kleine druppels verdampt het water voordat het de grond raakt. Op deze manier absorbeert het de energie uit de lucht, waardoor deze afkoelt. De warmte wordt dus uit de lucht onttrokken en dit zorgt voor een heerlijke afkoeling.

Makkelijk te bedienen

Dit mistsysteem van DOSRIGHT is eenvoudig met de app FOGX te bedienen en uit te breiden met de Meteobot, welke eveneens via een app te bedienen is.

Schermafbeelding 2020-08-31 om 16.08.46.
Schermafbeelding 2020-08-14 om 16.49.23.

Waarom dit koelingssysteem?

  • Gezonde leefomgeving voor uw dieren

  • Plug & play

  • Duurzame oplossing

  • Geen gebruik van schadelijke stoffen

  • Significant lagere energie-/verbruikskosten t.o.v. airconditioning

  • Eenvoudig te installeren

bottom of page